• Email office@autehton.md
 • Telefon de contact +373 60 511811
 • Luni - Vineri 08:30 - 17:30

Articole

Întreținerea corespunzătoare a echipamentelor și instalațiilor frigorifice

Funcționarea neîntreruptă a echipamentelor frigorifice și a resurselor acestora depinde, nu atât de numele producătorului echipamentelor, de modelul și de costul acestuia, cât de respectarea tuturor regulilor de punere în funcțiune a echipamentului și de calitatea serviciului prestat de către firma instalatoare.

 

Lucrările neefectuate la timp, pentru întreținere, conduc la defecțiunea echipamentelor frigorifice și la necesitatea unor reparații foarte costisitoare, ulterior, ale componentelor ansamblului frigorific. În plus, acest lucru duce la stagnarea sau oprirea completa a producerii sau închiderea punctului de vânzare (după caz), produsele se alterează și, drept urmare, compania suferă pierderi colosale, care nu sunt proporționale cu costul întreținerii la timp a echipamentului.

 

Întreținerea programată a unităților frigorifice prevede implementarea unei liste de lucrări în conformitate cu documentația operațională a echipamentelor. Este important să se efectueze întreținerea de rutină a echipamentelor frigorifice, deoarece reduce semnificativ probabilitatea unei defecțiuni a componentelor și a opririi neprogramate a sistemului.

 

Compania “Autehton Grup” are o vastă experiență în întreținerea unităților frigorifice și a componentelor acestora.

 

Tipurile și condițiile de lucrări efectuate, ca parte a întreținerii echipamentelor frigorifice, de regulă, sunt convenite cu fiecare client în parte și consemnate în contractul de mentenanță.

 

Aici găți o listă a lucrărilor obligatorii incluse în întreținerea echipamentelor frigorifice:

 

 • Verificarea generală a instalației și componentelor, la capitol deteriorării sau lipsa.
 • Verificarea generală a produsului din camere frigorifice (calitatea păstrării)
 • Verificarea parametrilor rețelei electrice de alimentare (±5 % 380V, 50Hz)
 • Verificarea stării echipamentelor și conexiunilor electrice la tablou de forța, panou de comandă și control: compresoare, răcitoare, condensatore, module hidraulice, alte.
 • Verificarea și calibrarea (după necesitate) senzorilor, manometrelor
 • Verificarea etanșeității traseului frigorific (după necesitate de înlăturat scurgerea și alimenta cu agent frigorific)
 • Verificarea sistemului de management al uleiului (după necesitatea de schimbat filtre sau adăugat ulei)
 • Verificarea îmbinărilor etanșabile și filetate (prestrângerea după necesitate)
 • Verificarea regimului de temperatura, decongelarea, degivrare și sistemului de drenaj.
 • Igienizarea schimbătoarelor de căldura de impurități (după necesitate).

 

După finalizarea lucrărilor de întreținere la echipamentele frigorifice, specialiștii noștri verifică funcționarea corecta a acestora,în plus, reprezentantului Clientului i se transmit informații despre rezultatele diagnosticului și despre necesitatea înlocuirii anumitor componente sau ansambluri. De asemenea, personalul Clientului este instruit asupra funcționării unității frigorifice și se duce o evidență a lucrărilor efectuate într-un registru tehnic.

 

Compania „Autehton” are tendința să satisfacă orice doleanță a clienților săi, pentru orice tip de echipament frigorific, chiar și cel ce nu a fost instalat sau livrat de către noi.

 

Pentru mai multe informații despre acest serviciu, ne puteți contacta la telefonul companiei – 069152164

Lasă un răspuns :

* Your email address will not be published.